PAGATAVOŠANA.
Pirms pagatavošanas atkausēt produktu ~2h.
Mērcei: 1,5 kg burkāni; 0,5 kg sīpolu; Mazā paka 35% saldā krējuma; 4 ēdamkarotes tomātu pastas; Sāls, pipari.
Sarīvējam burkānus, sagriež sīpolus un metu pannā apcept, pieberam sāli un piparus. Kad sīpoli un burkāni apcepušies, pieliekam 4 ē.k. tomātu pastu, vēl apcepam. Tad pielejam 5 krūzes verdoša ūdens un pielejam saldo krējumu: Pagaidam līdz mērce mazliet iebiezē un mērce gatava. Tagad olīveļļā apcepam tīteņu ar savienojuma vietu vispirms uz leju, kad tīteņi apcepti no abam pusēm, tad katla apakšā lejam mērces daļiņu, liekam pa virsu saspiesti kopā tīteņus, atkal lejam mērci un atkal tīteņus, tā kārtām. Pa virsu mērce. Labāk būtu kādā karstumizturīgā traukā un likt cepeškrāsnī (Liekam cepeškrāsnī uz 1700C 50 min.), bet ja trauki par mazu, tad uz minimālas, minimālas uguns sutināties uz 40-50 minūtēm. Apakšējā mērces daļa novērsīs pašu tīteņu piedegšanu pie katla apakšas. Galvenais – nemaisīt.
Pasniedz karstus, pārlietus ar mērci.